Sitruunapiirakka

Sekoita jauhot, suola ja sokeri.

Nypi/sekaa joukkoon rasva.

Lisää kylmä vesi ja laita taikina jääkaappiin kovettumaan.

Valmista sillä välin täyte: Raasta 2 sitruunan kuori ja puserra niistä mehu.

Vatkaa kananmunat, keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää sitruunamehu ja kuoriraaste sekä ranskankerma varovasti sekoittaen.

Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja kaada täyte päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa n.40-50 min, tai kunnes hyytynyt.

Peitä foliolla paiston aikana, ettei pinta tummu liikaa.

Voi tarjota esim.

vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 2.5g8.4kcal0g2g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g2.5g8.7kcal0.1g2g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Vesi1.2g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen kananmunassa (Kananmunan keltuainen), annos 20g4.2g12kcal0.6g0g1g0g
Kananmuna kuoreton 4.6g6.5kcal0.6g0g0.5g0g
Sokeri 7.1g29kcal0g7.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Kevyt Creme Fraiche 12 % Valio13g18kcal0.3g0.8g1.5g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore7.5g1.9kcal0g0.7g0g0g
Sitruuna kuorittu 1.2g0.5kcal0g0g0g0g
Voi 4.2g30kcal0g0g3.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana97g235kcal3.2g26.8g12.8g0.2g
Valittu annoskoko48g118kcal1.6g13.4g6.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna24g59kcal0.8g6.7g3.2g0.1g
Arvot/100g100g243kcal3.3g27.7g13.2g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=386260