Talkoopiirakka (iso uunipellillinen)

Kuori ja pilko raparperit.

(Huom! Ohjeen raparperimäärä on kuorittua) Kiehauta raparperi vesitilkan ja sokeririppusen kanssa pehmeäksi.

Sulata rasva ja sekoita piimän kanssa.

Lisää kuiva-aineseos: vehnäjauho, sokeri ja leivinjauhe (tai sooda 3 tl).
Levitä taikina uunipellille levitetyn leivinpaperin päälle.

Ripottele puolukat ja valutetut raparperit taikinalevyn päälle.

Paistele uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Ripottele valmiin piirakan päälle sokeria.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 86 grammaa

Mimmimyy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 13g45kcal1.3g9.2g0.2g0.5g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 5.6g40kcal0g0g4.5g0g
Leivinjauhe 0.4g0.8kcal0g0.2g0g0g
Sokeri3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 14g4kcal0.4g0.5g0g0g
Puolukka 5.6g2.2kcal0g0.4g0g0.1g
Raparperi 4.5g1.5kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi2.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana97g214kcal3.4g27.8g9.4g1.4g
Valittu annoskoko48g107kcal1.7g13.9g4.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna24g54kcal0.9g7g2.4g0.4g
Arvot/100g100g222kcal3.5g28.8g9.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=70068