Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g27g89kcal3.2g17.5g0.6g2.2g
Grahamjauho 1.6g5.3kcal0.2g1g0g0.2g
Siirappi 1.2g3.6kcal0g0.9g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 1.2g3.8kcal0.3g0.1g0.2g0.4g
Seesaminsiemen, kuorineen 0.9g6.4kcal0.3g0.1g0.5g0.1g
Rypsiöljy 0.7g6.5kcal0g0g0.7g0g
Vesi15g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 1.5g1.1kcal0.2g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana97g232kcal8.4g39.2g4g6g
Valittu annoskoko49g116kcal4.2g19.6g2g3g
Annoskoko puolitettuna24g58kcal2.1g9.8g1g1.5g
Arvot/100g100g239kcal8.7g40.4g4.1g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010