Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 6.2g44kcal0g0g5g0g
Sokeri 8.8g36kcal0g8.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu11g14kcal1.2g0g1g0g
Leivinjauhe 0.4g0.7kcal0g0.2g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g17g58kcal0.6g13.5g0.2g0.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 4.2g5.1kcal0.2g0.2g0.4g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.5g1.8kcal0.1g0.1g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana97g324kcal4.2g46.4g13.4g1.4g
Valittu annoskoko48g162kcal2.1g23.2g6.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna24g81kcal1.1g11.6g3.4g0.4g
Arvot/100g100g335kcal4.3g47.9g13.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822