Kaalipata

Suikaloi kaali, viipaloi porkkanat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja silppua sipuli.

Mittaa ison kattilan pohjalle vesi.

Lisää kiehuvaan veteen vähitellen kaalisuikaleet.

Kääntele välillä kauhalla.

Kun kaali alkaa pehmetä, lisää porkkanat, lihaliemikuutio ja suola.

Sekoita hyvin ja pane kattilan päälle kansi.

Anna hautua noin 20-30 min. Ruskista sillä aikaa jauheliha ja kuullota sipuli paistinpannulla.

Lisää jauheliha, sipulit ja siirappi padan joukkoon.

Anna kiehua vielä ja mausta mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 518 grammaa

Nypynmami
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan parempi jauheliha 10% (Atria), annos 100g9g16kcal1.9g0g0.9g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g2.1kcal0g0g0.2g0g
Vesi7g0kcal0g0g0g0g
Kaali, valkokaali23g4.9kcal0.3g0.8g0g0.5g
Sipuli (kuorittu)2.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g4.7g1.3kcal0g0.3g0g0.1g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl0.5g1.3kcal0.1g0g0.1g0g
Siirappi, tumma0.9g3kcal0g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana97g58kcal4.6g3.8g2.4g1.2g
Valittu annoskoko48g29kcal2.3g1.9g1.2g0.6g
Annoskoko puolitettuna24g15kcal1.2g1g0.6g0.3g
Arvot/100g100g60kcal4.8g3.9g2.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435587