Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen10g72kcal0.1g0.1g8g0g
Vehnäjauho, sunnuntai10g35kcal1.2g7.1g0.2g0.3g
Luumu kivetön, kuivattu 10g21kcal0.4g3.8g0.1g0.9g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g8.3g12kcal1g0g0.9g0g
Sokeri 10g41kcal0g10g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana98g362kcal5.4g42.2g18.4g2.4g
Valittu annoskoko49g181kcal2.7g21.1g9.2g1.2g
Annoskoko puolitettuna25g91kcal1.4g10.6g4.6g0.6g
Arvot/100g100g370kcal5.5g43.1g18.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278