Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen7.5g2.5kcal0.2g0.4g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g4.5g16kcal0.1g4g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.3g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g4.5g14kcal0.8g2.4g0.1g0.6g
Vehnäjauho, sunnuntai5.9g21kcal0.7g4.2g0.1g0.2g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g9g28kcal1.5g4.9g0.3g1.2g
Voi, normaalisuolainen (Valio)2.3g16kcal0g0g1.8g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g7.5g4.5kcal0.8g0.3g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3g1kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2g2.6kcal0.2g0g0.2g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.1g0kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl1.5g8.7kcal0.3g0.1g0.8g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana97g231kcal9.4g33.4g6.6g4.6g
Valittu annoskoko49g116kcal4.7g16.7g3.3g2.3g
Annoskoko puolitettuna24g58kcal2.4g8.4g1.7g1.2g
Arvot/100g100g238kcal9.7g34.4g6.8g4.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183