Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 2.8g20kcal0g0g2.3g0g
Sokeri 5.6g23kcal0g5.6g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g14g9kcal1.5g0.6g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai10g35kcal1.2g7.2g0.2g0.3g
Leivinjauhe 0.6g1kcal0g0.2g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g14g4.8kcal0g1g0g0.3g
Siirappi 1.4g4.2kcal0g1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.4g1.6kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana98g198kcal5.4g32g5g1.2g
Valittu annoskoko49g99kcal2.7g16g2.5g0.6g
Annoskoko puolitettuna25g50kcal1.4g8g1.3g0.3g
Arvot/100g100g203kcal5.5g32.7g5.1g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175