Marenkitorttu puolukasta

4 valkuaista
2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g puolukoita

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi (ei irtoa kun astian kääntää nurinpäin).

Levitä uunipellille, jätä suht paksuksi eli ei tarvitse levittää reunoihin asti.

Paista n. 20 min 200 asteessa.

Anna jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla, levitä jäähtyneen ja käännetyn marenkilevyn päälle.

Levitä puolukat vaniljavaahdon päälle, rullaa levy kääretortun tapaan - levyyn saattaa tulla repeämiä, mutta ei haittaa.

Voit koristella puolukoilla ja tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Hannat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 75g32kcal7.3g0.3g0.1g0g
Sokeri 125g506kcal0g124.6g0g0g
Flora Vanilla 12%156g296kcal7g24.9g18.7g0g
Puolukka 125g48kcal0.5g8.5g0.6g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g1765kcal29.6g316.6g38.8g6.4g
Valittu annoskoko480g882kcal14.8g158.3g19.4g3.2g
Annoskoko puolitettuna240g441kcal7.4g79.2g9.7g1.6g
Arvot/100g100g184kcal3.1g33g4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233133