Tyrni-jogurttikakku

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Murenna kaurakeksit karkeaksi.

Lisää sulatettu rasva.

Painele kaurakeksimassa irtopohjavuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Lisää jogurtti, tyrnimehu ja sokeri.

Puserra vesi pois liivatelehdistä.

Kuumenna ruokalusikallinen vettä kattilassa ja sulata liivatelehdet.

Jäähdytä seosta hetki (2 min.).

Lisää hieman jäähtynyt liivateseos varovasti kerma-jogurttiseokseen.

Kaada seos varovasti keksipohjan pinnalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kun kakku on alkanut hyytyä, noin 3 tuntia, valmista kiille.

Kuumenna tyrnimehu-vesiseosta kattilassa.

Lisää kiehuvaan nesteeseen hyytelösokeri.

Anna jäähtyä muutama minuutti ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.

Anna hyytyä yön yli.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 96 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suklaapisarakeksi, 500g (Jyväshyvä), annos 5g63g295kcal4g42.7g11.9g1.4g
Voi 21g152kcal0.2g0.1g17g0g
Kuohukerma,valio,2dl84g285kcal1.7g2.5g29.3g0g
Luonnonjogurtti a+, hyla (Valio), annos 100g84g50kcal3.4g4.2g2.1g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g42g36kcal0.5g17.8g2.6g0g
Sokeri 52g213kcal0g52.3g0g0g
Liivatelehti, gelatiini8.4g29kcal7.2g0g0g0g
Vesi6.3g0kcal0g0g0g0g
Tyrnimehu, makeuttamaton (Aten marja-aitta), annos 50g42g37kcal0.5g18g2.6g0g
Vesi42g0kcal0g0g0g0g
Hyytelösokeri Dan Sukker36g139kcal0g34.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g2472kcal35g344.2g131g2.8g
Valittu annoskoko480g1236kcal17.5g172.1g65.5g1.4g
Annoskoko puolitettuna240g618kcal8.8g86.1g32.8g0.7g
Arvot/100g100g257kcal3.6g35.8g13.6g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=317734