Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi46g207kcal3g27.6g9.7g1.4g
Mascarpone (250g)92g481kcal4.1g4.1g49.7g0g
Flora Vanilla 12%115g219kcal5.2g18.4g13.8g0g
Sokeri 98g397kcal0g97.7g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g28g18kcal1g0.1g6.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.2g4.6kcal0g1.1g0g0g
Suolapähkinä 1.4g8.2kcal0.3g0.1g0.7g0.1g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 41g18kcal4.1g0.2g0g0g
Vispikerma Flora 20%23g51kcal0.7g1.2g4.6g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g35g193kcal2.9g19g11.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g3189kcal42.6g339g194.2g3g
Valittu annoskoko480g1595kcal21.3g169.5g97.1g1.5g
Annoskoko puolitettuna240g797kcal10.7g84.8g48.6g0.8g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313