Soijarouhesämpylät

Resepti muokattu Hyvä Terveys 3/2009 s. 76 ohjeesta:

Liota soijarouhepapuja 50 min.
Lämmitä vesi ja öljy 40 asteiseksi.

Sekoita hiiva, suola, siemenet ja leseet vehnäjauhoihin.

Lisää ne ja murskatut valkosipulin kynnet sekä soijapapurouhe veteen.

Sekoita.

Alusta grahamjauhot joukkoon.

Kohota lämpimässä peitettynä 30 min. Pyöritä sämpylöiksi.

Kohota.

Voitele vedellä.

Paista 225 asteessa 10 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Aretta
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 180g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 16g144kcal0g0g16.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.3g0kcal0g0g0g0g
Ruokasuola jodioitu 2.9g0.1kcal0g0g0g0g
Auringonkukansiemen 30g178kcal6.9g3.8g14.9g1.8g
Kauralese 18g65kcal3.2g8.2g1.4g3.2g
Valkosipuli 2.4g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Soijarouhe, vaalea 11g40kcal4g4.9g0.2g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 117g402kcal11.9g82g1.4g4.1g
Grahamjauho 99g325kcal10.5g60.2g2.2g9.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g2314kcal73.4g319g72.6g40.2g
Valittu annoskoko480g1157kcal36.7g159.5g36.3g20.1g
Annoskoko puolitettuna240g579kcal18.4g79.8g18.2g10.1g
Arvot/100g100g241kcal7.6g33.2g7.6g4.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112785