Sieni-pekonirisotto ala Tuula

Paloittele sienet ja hienonna sipuli.

Suikaloi ja huuhdo purjo.

Halkaise kirsikkatomaatit.

Kiuhauta vesi (ja viini) kattilassa ja lisää fondi.

Kuullota sipulit ja riisi.

Lisää sienet ja sekoittele.

Kaada kuumaa kasvislientä vähitellen.

Keitä sekoittaen niin, että neste imeytyy riisiin.

Lisää uusi annos vasta, kun neste on kokonaan imeytynyt riisiin.

Aikaa kuluu 15-20 min. Kuullota purjo ja sitten nopeasti kirsikkatomaatin.

Mausta oreganolla, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla..

Sekoita risoton joukkoon balsamiviinietikka.

Kaada purjo-tomaattiseos keoksi riisin keskelle.

Tarjoa porsaanfilepihvien ja parmesaaniraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 320 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)51g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Vesi, vesijohtovesi 120g0kcal0g0g0g0g
Valkoviini kuiva 75g52kcal0.2g0.5g0g0g
Risottoriisi(vaalea) (Uncle bens), annos 100g60g206kcal4.1g46.9g0.2g0.8g
Oliiviöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Voi 4.2g31kcal0.1g0g3.4g0g
Fond du chef kana (Knorr), annos 28g8.4g5kcal0.2g0.4g0.6g0.1g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g54g16kcal0.5g2.2g0.2g0g
Kananpojan minuuttipihvi yrtti-valkosipuli (Kariniemi), annos 150g103g123kcal22.6g0.9g3.6g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g966kcal56.8g106.8g24.6g4.6g
Valittu annoskoko480g483kcal28.4g53.4g12.3g2.3g
Annoskoko puolitettuna240g242kcal14.2g26.7g6.2g1.2g
Arvot/100g100g101kcal5.9g11.1g2.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290876