Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva6.7g4.5kcal1g0g0g0.9g
Koff, kolmonen100g40kcal0g2.2g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g100g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g100g354kcal7g76g2g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g100g350kcal12g71g2.1g3g
Kananmuna kuoreton 73g105kcal9.2g0.2g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g1706kcal58.4g298.8g23.2g7.8g
Valittu annoskoko480g853kcal29.2g149.4g11.6g3.9g
Annoskoko puolitettuna240g427kcal14.6g74.7g5.8g2g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441