Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 42g17kcal0.4g1.7g0.3g1.5g
Voi 54g394kcal0.6g0.2g44.1g0g
Suklaa tumma 167g862kcal6.5g88.9g51.8g8.8g
Vehnäjauho puolikarkea 29g100kcal3g20.5g0.4g1g
Sokeri 63g254kcal0g62.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 125g179kcal15.7g0.4g12.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana960g3612kcal52.4g348.4g218.8g22.6g
Valittu annoskoko480g1806kcal26.2g174.2g109.4g11.3g
Annoskoko puolitettuna240g903kcal13.1g87.1g54.7g5.7g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353