Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 112g313kcal29.9g0g21.6g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g84g91kcal3g17.7g0.8g1.1g
Kananmuna 50g(kpl)42g53kcal4.6g0.1g3.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen141g46kcal4.6g6.9g0g0g
Sipuli 16g4.7kcal0.2g0.7g0g0.3g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 56g22kcal0.2g3.8g0.3g1.5g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g28g110kcal0g27.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana961g1280kcal85g113.6g53g5.8g
Valittu annoskoko480g640kcal42.5g56.8g26.5g2.9g
Annoskoko puolitettuna240g320kcal21.3g28.4g13.3g1.5g
Arvot/100g100g133kcal8.8g11.8g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296385