Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 812g3296kcal0g811.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 143g480kcal0.1g116.9g0.1g2g
Voi, 1 tl, 5 g955g6973kcal9.6g9.6g764.2g0g
Leivinjauhe 24g42kcal1.2g9g0g0.1g
Mustikka metsä- 2866g1262kcal14.3g183.4g17.2g94.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9600g24104kcal50.4g2260g1563g193.4g
Valittu annoskoko4800g12052kcal25.2g1130g781.5g96.7g
Annoskoko puolitettuna2400g6026kcal12.6g565g390.8g48.4g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593