Blinit

Ainesosat
10-20 g tuorehiivaa
3 dl vaaleaa olutta
3 dl kivennäisvettä
3 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
4 kpl munaa keltuaiset ja valkuaiset erikseen

Valmistusohje
Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen.

Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.

Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen.

Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan.

Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tuore hiiva67g45kcal10.3g0.2g0.4g8.6g
Koff, kolmonen1000g400kcal0g22g0g0g
Kevyesti hiilihapotettu kivennäisvesi (Rainbow), annos 250g1000g0kcal0g0g0g0g
Tattarijauhot, annos 100g1000g3540kcal70g760g20g0g
Erikoisvehnäjauho (Sunnuntai), annos 2000g1000g3500kcal120g710g21g30g
Kananmuna kuoreton 733g1046kcal91.7g2.2g75.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9600g17063kcal584g2988.8g233.2g77.2g
Valittu annoskoko4800g8531kcal292g1494.4g116.6g38.6g
Annoskoko puolitettuna2400g4266kcal146g747.2g58.3g19.3g
Arvot/100g100g178kcal6.1g31.1g2.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316441