Samettinen katkarapukeitto

Pilko sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa seesamöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia.

Kaada seos tehosekoittimeen ja surraa tasaiseksi.

Voit käyttää myös sauvasekoitinta.

Kaada seos takaisin kattilaan.

Lisää kerma ja katkaravut.

Mausta esim ripauksella cayannepippuria.

Kiehauta nopeasti, mutta varo etteivät katkaravut sitkisty.

Tarjoa esimerkiksi krutonkien kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 267 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Seesamöljy, kylmäpuristettu27g244kcal0g0g27.1g0g
Sipuli (kuorittu)302g82kcal3.9g14.5g0.6g5.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g104g108kcal8.2g16.9g0.6g2.1g
Tomaattimurska, Polpa (Mutti parma), annos 400g1803g415kcal25.2g61.3g7.2g0g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g45g106kcal1.4g11.9g6g0g
Kuohukerma,valio,2dl902g3066kcal18g27.1g315.6g0g
Katkarapu 1623g1110kcal234.4g0g17.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9612g10258kcal582.2g263.4g750g14.4g
Valittu annoskoko4806g5129kcal291.1g131.7g375g7.2g
Annoskoko puolitettuna2403g2565kcal145.6g65.9g187.5g3.6g
Arvot/100g100g107kcal6.1g2.7g7.8g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272528