Fetainen punajuurikeitto

Pilko esikeitetyt punajuuret ja kuori ja pilko perunat.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna rasva kattilassa ja kuullota sipulit.

Lisää punajuuret ja perunat ja anna niiden pehmitä hetken.

Lisää vesi, liemikuutiot ja viinietikka (tai sitruunamehu).

Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

Mausta keitto ja lisää halutessasi joukkoon ranskankermaa n. 150 g.

Soseuta sauvasekoittimella.

Hienonna fetajuusto haarukalla ja sekoita joukkoon tai lisää fetapalat keittoon ennen soseuttamista.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 385 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri vakuumi 450g (El campo), annos 100g113g35kcal1g8.1g0.2g0g
Peruna, keskikokoinen 60g50g30kcal0.7g6.5g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)25g6.7kcal0.3g1.2g0g0.4g
Oliiviöljy 6.7g60kcal0g0g6.7g0g
Fond du chef kasvis (Knorr), annos 28g7g8.4kcal0.2g0.4g0.6g0.1g
Valkoviinietikka (Rajamäen)3.7g0.7kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Timjami, annos 3g0.7g1.6kcal0.1g0.2g0.1g0.3g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Feta, apetina classic (Arla), annos 100g25g65kcal3.7g0g5.5g0g
Vesi250g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana962g415kcal12g33.4g26.2g2.4g
Valittu annoskoko481g208kcal6g16.7g13.1g1.2g
Annoskoko puolitettuna241g104kcal3g8.4g6.6g0.6g
Arvot/100g100g43kcal1.2g3.5g2.7g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340850