Omenapiirakka

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, jonka jälkeen lisätään vehnäjauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen.

Sulata voi ja lisää se taikinaan.

Lopuksi maito.

Levitä taikina leivinpaperille tasaiseksi.

Kuori ja paloittele omenat.

Lisää joukkoon kermaviili ja kananmunat.

Levitä sen jälkeen omenaseos taikinan päälle.

Tämän jälkeen voit ripotella kanelin ja sokerin omenien
päälle.

Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 30-45 min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Kullervo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 68g85kcal7.4g0.2g6.1g0g
Sokeri 96g388kcal0g95.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 66g226kcal6.7g46.1g0.8g2.3g
Voi 23g163kcal0.3g0.1g18.3g0g
Maito,kevyt (valio) 100g34g16kcal1.1g1.6g0.5g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 45g60kcal1.2g1.4g5.4g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g45g26kcal4g2.2g0.1g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 101g36kcal0.2g7.2g0.1g2g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.3g8.2kcal0.1g1.8g0.1g0g
Leivinjauhe 2.8g4.9kcal0.1g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana963g2024kcal42.2g314.4g62.8g8.6g
Valittu annoskoko482g1012kcal21.1g157.2g31.4g4.3g
Annoskoko puolitettuna241g506kcal10.6g78.6g15.7g2.2g
Arvot/100g100g210kcal4.4g32.6g6.5g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=378748