Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)1200g228kcal16.8g22.8g6g30g
Kukkakaali 480g116kcal8.7g10.6g1.4g11g
Jauheliha, sika-nauta 1600g3543kcal280g0g272g0g
Pekoni rasvainen 340g1278kcal40.8g0g125.8g0g
Sinappi 128g168kcal5.6g18g7.7g2.2g
Oliiviöljy 108g955kcal0g0g108g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 400g1321kcal8g12g140g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g200g300kcal32g2g18g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9632g16012kcal793.2g165.4g1359.2g98.6g
Valittu annoskoko4816g8006kcal396.6g82.7g679.6g49.3g
Annoskoko puolitettuna2408g4003kcal198.3g41.4g339.8g24.7g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178