Tomaatti-fetapiiras

Tomaatti-fetapiiras

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
125g voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk (200g) Feta kuutioita
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa silppuna
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
suolaa, pippuria
50-100g juustoraastetta

Nypi margariini ja jauhot kulhossa.

Lisää kylmä vesi, sekoita taikinaksi.

Laita viileään lepäämään noin 30-60 minuuttia.

Voit käyttää halutessasi myös valmista piiraspohjaa (400g)

Painele taikina piirasvuokaan (halkaisija n 26cm).

Tee pohjaan kunnon reunat, pistele pohja haarukalla.

Paista 250 asteessa noin 10 minuuttia.

Sekoita kananmunat, kerma ja mausteet.

Lado basilikasilppu, Fetajuustokuutiot ja tomaatti piirakan pohjalle, kaada munakerma päälle.

Ripottele juustoraaste pinnalle ja paista 225 asteessa, uunin alatasossa noin 20 minuuttia.

Koristele piiras kirsikkatomaateilla ja tuoreilla Basilikan lehdillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Emmiina83
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 780g2676kcal79.5g546g9.4g27.3g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen500g3600kcal0g0g400g0g
Feta, Arla Apetina 3%800g880kcal144g16g24g0g
Kirsikkatomaatti, 50g1000g200kcal6g38g3g0g
Basilika, tuore 200g54kcal6.2g2.1g1.6g3.2g
Kananmuna kuorineen punnittu544g685kcal59.8g1.6g49g0g
Ruokakerma (Rainbow, 15%)800g1320kcal24g32g120g0g
Juustoraaste, kevyt pizzaraaste (Ingman keittiöni)200g520kcal52g3g34g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9648g19872kcal743g1277.4g1282g61g
Valittu annoskoko4824g9936kcal371.5g638.7g641g30.5g
Annoskoko puolitettuna2412g4968kcal185.8g319.4g320.5g15.3g
Arvot/100g100g206kcal7.7g13.2g13.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173572