Tomaattipastakastike

Oliiviöljyä pannulle noin 2 rkl ja vettä saman verran päälle.

Kaadetaan pilkotut sipulit perään ja annetaan hetken kiehua.

Lisätään tölkki tomaattimurskaa, valkosipuli (4-5 keskikokoista kynttä), pippuri ja basilika.

Annetaan kiehua noin puoli tuntia kunnes kastike on kohtalaisen paksua (vedestä arviolta puolet haihtunut.) Annostellaan sopivasti suolaa.

Tarjoillaan vaikka pastan ja juustoraasteen kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 201 grammaa

Apotiti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)899g243kcal11.7g43.1g1.8g15.3g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)2397g599kcal24g131.8g0g33.6g
Vesi1199g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 90g97kcal7.1g14.7g0.5g1.9g
Oliiviöljy 162g1431kcal0g0g161.8g0g
Mustapippuri 6g17kcal0.7g2.3g0.2g1.6g
Basilika, kuivattu 12g31kcal1.7g2.5g0.5g4.9g
Suola, annos 3g60g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9648g4835kcal90.4g388.8g329.6g114.6g
Valittu annoskoko4824g2417kcal45.2g194.4g164.8g57.3g
Annoskoko puolitettuna2412g1209kcal22.6g97.2g82.4g28.7g
Arvot/100g100g50kcal0.9g4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=298471