Ihana suklaa-vadelmakakku

Pohja:
Sulata 150 g suklaata ja 150 g voita varovasti kattilassa.

Sekoita ja jätä jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään vehnä- ja leivinjauhe.

Lisää varovasti sekoittaen vaahdon sekaan.

Sekoita jäähtynyt suklaa-voiseos varovaisesti taikinaan.

Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 35-40 min.
Kumoa kakku ja laita yöksi jääkaappiin.

Kostuta seuraavana päivänä kahvilla, levitä pinnalle (haluamasi määrä) vadelmamarmeladia.

Kuorrutus:
Sulata kermassa, voi ja suklaa.

Sekoita ja levitä hiukan jäähtynyt seos kakun päälle.

Koristele haluamallasi tavalla (esim.

hopeahelmillä, ananaskirsikoilla tai suklaarouheella).

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Rreipas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 73g104kcal9.1g0.2g7.4g0g
Sokeri 94g380kcal0g93.4g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 86g295kcal8.7g60.1g1g3g
Leivinjauhe 2.2g3.9kcal0.1g0.8g0g0g
Taloussuklaa, Fazer66g340kcal2.6g37g19.8g3.5g
Voi 66g479kcal0.8g0.3g53.7g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 44g145kcal0.9g1.3g15.4g0g
Voi 60% rasvaa 8.8g48kcal0.1g0g5.4g0g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen44g79kcal0.2g18.9g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana966g3746kcal45g424g205.6g15g
Valittu annoskoko483g1873kcal22.5g212g102.8g7.5g
Annoskoko puolitettuna242g937kcal11.3g106g51.4g3.8g
Arvot/100g100g388kcal4.7g43.9g21.3g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151814