Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g200g619kcal5g149.7g1g15g
Maito, Kevyt120g55kcal3.8g5.7g1.8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g80g22kcal0.5g4.8g0.2g2g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g10g48kcal2.4g3.3g2.9g2.8g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g60g45kcal3g7.2g0.3g41.9g
Voi 11g81kcal0.1g0g9.1g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana966g1741kcal29.6g341.4g30.6g123.4g
Valittu annoskoko483g870kcal14.8g170.7g15.3g61.7g
Annoskoko puolitettuna242g435kcal7.4g85.4g7.7g30.9g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.3g3.2g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488