Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g2000g6200kcal50g1500g10g150g
Maito, Kevyt1200g552kcal38.4g57.6g18g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g800g224kcal4.8g47.6g1.6g20g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g100g483kcal24.5g33.3g28.8g28.4g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g600g450kcal30g72g3g420g
Voi 112g813kcal1.3g0.4g91.1g0g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g22g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9680g17443kcal298g3421.8g305g1236.8g
Valittu annoskoko4840g8722kcal149g1710.9g152.5g618.4g
Annoskoko puolitettuna2420g4361kcal74.5g855.5g76.3g309.2g
Arvot/100g100g180kcal3.1g35.3g3.2g12.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488