Rahkapiirakka

Pohja:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
2 dl kevytkermaa
1 muna
1/2 dl ruokaöljyä

Täyte
1 prk maitorahkaa
1 muna
1 ld sokeria
1 dl maitoa

POHJA

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää kerma, kananmuna ja ölyseos nopeasti sekoittaen.

Levitä taikinaseos voideltuun, pyöreään paistovuokaan (halk. 30 cm).

TÄYTE

Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.

Kaada seos taikinan päälle.

Ripottele rusinoita, vaniljasokeria ja kanelia päälle.

Voit myös laittaa taikinan päälle persikanpuolikkaita ja kaataa seoksen niiden päälle.

Paistetaan n. 200 asteessa 20-30min.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1103g3784kcal112.4g772g13.2g38.6g
Leivinjauhe 48g84kcal2.5g18.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g38g153kcal0g38g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g959g1151kcal30.7g43.2g95.9g0g
Kananmuna kuoreton 528g752kcal65.9g1.6g54.1g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g1199g779kcal131.9g50.4g3.6g0g
Sokeri 480g1946kcal0g479g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 480g219kcal14.4g23g7.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9696g17739kcal715.6g2850.6g348g77.6g
Valittu annoskoko4848g8869kcal357.8g1425.3g174g38.8g
Annoskoko puolitettuna2424g4435kcal178.9g712.7g87g19.4g
Arvot/100g100g183kcal7.4g29.4g3.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106908