Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2007g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g44g159kcal19.9g17.7g2.6g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 221g671kcal19.3g122.3g4.2g30.7g
Vehnäjauho puolikarkea 2348g8056kcal239.2g1643.4g28.2g82.2g
Siirappi 80g242kcal0.1g59.5g0g0g
Oliiviöljy 108g958kcal0g0g108.4g0g
Suola, annos 3g40g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9696g20172kcal557g3685.8g286.8g225.8g
Valittu annoskoko4848g10086kcal278.5g1842.9g143.4g112.9g
Annoskoko puolitettuna2424g5043kcal139.3g921.5g71.7g56.5g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117206