Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g266g891kcal31.9g175.5g6.4g21.8g
Grahamjauho 16g53kcal1.7g9.9g0.4g1.6g
Siirappi 12g36kcal0g8.8g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 12g38kcal3.4g0.8g2.4g3.6g
Seesaminsiemen, kuorineen 10g64kcal2.5g0.7g5.5g1.2g
Rypsiöljy 7.4g65kcal0g0g7.4g0g
Vesi148g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 15g11kcal1.9g0.2g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana970g2315kcal82.8g391.8g44.4g58.4g
Valittu annoskoko485g1158kcal41.4g195.9g22.2g29.2g
Annoskoko puolitettuna243g579kcal20.7g98g11.1g14.6g
Arvot/100g100g239kcal8.5g40.4g4.6g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143010