Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)83g291kcal11.7g46.6g5.7g9.2g
Vehnäjauho puolikarkea 41g139kcal4.1g28.4g0.5g1.4g
Ruisjauho kokojyväjauho 11g35kcal1g6.3g0.2g1.6g
Flora margariini 60, annos 10g21g112kcal0g0.1g12.5g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 42g13kcal1.2g1.5g0g0g
Leivinjauhe 2.9g5.1kcal0.2g1.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu25g32kcal2.7g0.1g2.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.1g6.5kcal0.2g1.2g0.1g0.6g
Fariinisokeri42g169kcal0g41.6g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)83g54kcal2.7g4g2.9g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g25g36kcal3.1g0.1g2.6g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g21g60kcal0.2g11.7g0g8.3g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Raparperi 83g28kcal0.6g4.6g0.1g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana970g1987kcal55.4g301.2g53.6g44.6g
Valittu annoskoko485g994kcal27.7g150.6g26.8g22.3g
Annoskoko puolitettuna243g497kcal13.9g75.3g13.4g11.2g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31.1g5.5g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219