Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 62g443kcal0.5g0.2g49.9g0g
Sokeri 88g359kcal0g88.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu113g143kcal12.4g0.3g10.2g0g
Leivinjauhe 4.2g7.3kcal0.2g1.6g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g166g582kcal5.8g134.7g1.7g5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.2g17kcal0g4.1g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 42g51kcal1.7g1.8g4.2g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 5g19kcal0.9g0.5g1.1g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana970g3239kcal43g463g134.2g13g
Valittu annoskoko485g1620kcal21.5g231.5g67.1g6.5g
Annoskoko puolitettuna243g810kcal10.8g115.8g33.6g3.3g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822