Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 250g116kcal1.2g21g0.5g4.7g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g10g34kcal1.1g7.3g0g0g
Valkoviini kuiva 25g17kcal0.1g0.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl200g680kcal4g6g70g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana970g1695kcal12.8g69g141g9.4g
Valittu annoskoko485g848kcal6.4g34.5g70.5g4.7g
Annoskoko puolitettuna243g424kcal3.2g17.3g35.3g2.4g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038