Luumukakku

Rasva ja sokeri vatkataan.

Keltuaiset lisätään yksitellen, vatkaten.

Jauhot ja leivinjauhe yhdistetään.

Luumut leikataan suikaleiksi ja jauhotetaan osalla jauhoista.

Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Jauhot lisätään rasva-sokerivaahtoon sekoittaen, samoin luumusuikaleet.

Lopuksi sekoitellaan joukkoon valkuaisvaahto.

n. 180 astetta ja 40 minuuttia...uunista riippuen.

Kakun ei tarvitse olla ihan rutikuiva, joten pois uunista kun aavistuksen tarttuu tikkuun...

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Cemersu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oivariini, 80 normaalisuolainen100g720kcal1g1g80g0g
Vehnäjauho, sunnuntai100g350kcal12g71g2.1g3g
Luumu kivetön, kuivattu 100g204kcal4.2g37.6g0.9g8.6g
Kananmuna keitetty, keskikoko 55g83g118kcal10.3g0.2g8.5g0g
Sokeri 100g406kcal0g99.9g0g0g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana970g3604kcal55.2g421.2g183g23.2g
Valittu annoskoko485g1802kcal27.6g210.6g91.5g11.6g
Annoskoko puolitettuna243g901kcal13.8g105.3g45.8g5.8g
Arvot/100g100g372kcal5.7g43.4g18.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=258278