Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 41g51kcal4.5g0.1g3.7g0g
Sokeri 39g160kcal0g39.4g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g12g36kcal2.1g4.8g0.9g2.1g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl60g223kcal7.2g44.6g1.3g2.1g
Leivinjauhe 3.5g6.1kcal0.2g1.3g0g0g
Neljänviljanhiutale 14g46kcal1.4g8.1g0.5g1.6g
Fariinisokeri16g66kcal0g16.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.4g5.1kcal0g1.1g0g0g
Rypsiöljy 21g185kcal0g0g20.9g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 46g21kcal1.4g2.2g0.7g0g
Raparperi 232g78kcal1.6g12.8g0.2g3.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana972g1753kcal36.8g261.2g56.4g18g
Valittu annoskoko486g877kcal18.4g130.6g28.2g9g
Annoskoko puolitettuna243g438kcal9.2g65.3g14.1g4.5g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733