Mansikkamousse (raparperi)

Paloittele raparperi/mansikat ja pane kattilaan viinin ja sitruunamehun kanssa.

Halkaise vaniljatanko pituussuuntaan ja rapsuta siemenet raparperien joukkoon.

Lisää sinne myös vaniljatangon puolikkaat sekä kanelitanko ja keitä kunnes raparperi alkaa hajota.

Poista vanilja- ja kanelitangot.

Makeuta makusi mukaiseksi.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min., purista vesi pois ja sekoita raparperin joukkoon.

Anna jäähtyä.

Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon.

Kaada jälkiruokamaljoihin ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintäin 2 tuntia.

Koristele suklaalla tai paahdetuilla pähkinöillä.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 162 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mansikka 251g117kcal1.3g21g0.5g4.8g
Makeutusaine (Canderel), annos 0.85g10g34kcal1.1g7.3g0g0g
Valkoviini kuiva 25g17kcal0.1g0.2g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl200g681kcal4g6g70.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana972g1699kcal13g69g141.2g9.6g
Valittu annoskoko486g850kcal6.5g34.5g70.6g4.8g
Annoskoko puolitettuna243g425kcal3.3g17.3g35.3g2.4g
Arvot/100g100g175kcal1.3g7.1g14.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248038