Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g15g51kcal1.1g10.9g0.3g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g0.9g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 175g67kcal1.8g12.1g0.4g4.4g
Sipuli (kuorittu)26g7.1kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g70g119kcal14g0g7g0g
Basilika, tuore 2.3g0.6kcal0.1g0g0g0g
Lihaliemikuutio Maggi1.9g5.4kcal0.2g0.1g0.4g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g88g35kcal4.4g4.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 19g28kcal2.4g0.1g2g0g
Mustapippuri 0.9g2.4kcal0.1g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana973g630kcal48.8g58.2g20.4g10.8g
Valittu annoskoko487g315kcal24.4g29.1g10.2g5.4g
Annoskoko puolitettuna243g158kcal12.2g14.6g5.1g2.7g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531