Jauhelihapullat/-pihvit Maidoton, Munaton

Lihapullat/-pihvit

1½ dl (100g) korppujauhoja
1 dl (100g) Ruoka kasvirasvasekoite 15% (Keiju/Nordic)
2 dl vettä
2 tl oreganoa, kuivattu
2 tl timjamia, kuivattu
1½ tl hien.

ruususuolaa
1 (75g) hienonnettua sipulia
3-4 (20g) valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 rkl Kylmäpuristettua Luomu rypsiöljyä
3-5 rouhaisua pippurisekoitusta myllystä
1 tl maustepippurirouhetta/ -jauhetta

1) Mittaa korppujauhot ja nesteet astiaan turpoamaan n. 5 minuutiksi
2) sekoita joukkoon mausteet
3) Kuullota sipulisilput rypsiöljyssä; jäähdytä hieman
4) Sekoita jauheliha muiden aineiden kanssa tasaiseksi massaksi
5) Anna seoksen vetäytyä jääkaapissa n. tunnin
6) Sekoita ja maista suolaisuus.

(ellet voi maistaa raakaa lihapullataikinaa, paista seoksesta pieni koelihapulla)

Laita uunipellin päälle leivin- tai paistopaperi.

Pyörittele seoksesta 25-30 lihapullaa tai litistä ne pihveiksi paperoidulle uunipellille.

Paista pullat/pihvit uunissa 180 asteessa n. 20 minuuttia.

Voit nauttia ne heti perunan tai uunijuuresten kanssa, mutta voit myös pakastaa jäähtyneet pullat.

Reseptistä tulee n. 27 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 2800g6371kcal532g0g476g0g
Korppujauho (Myllyn Paras)400g1480kcal55.6g290g10g16.4g
Keiju ruoka kasvirasvasekoite 15 % (Keiju), annos 200g400g640kcal3.2g24g60g0g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 4g12kcal0.4g0.9g0.4g1.7g
Timjami 4g11kcal0.4g1.1g0.3g1.5g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 54g478kcal0g0g54g0g
Maustepippuri, annos 1g20g0.6kcal0g0g0.2g0g
Valkosipuli 80g87kcal6.3g13g0.5g1.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9724g18320kcal1203.6g686.8g1204g52.8g
Valittu annoskoko4862g9160kcal601.8g343.4g602g26.4g
Annoskoko puolitettuna2431g4580kcal300.9g171.7g301g13.2g
Arvot/100g100g188kcal12.4g7.1g12.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=313549