Tiikerikakku

1. Uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.

2. Sulata margariini kattilassa.

Yhdistä leivinjauhe (2 tl), jauhot (4 dl) ja vanilliinisokeri (3 tl).
3. Vatkaa munat (4 kpl) ja sokeri (2,5 dl) kuohkeaksi vaahdoksi, lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.

4. Ota erilleen n. 1/3 taikinasta ja sekoita kaakaojauhe (2 tl) tähän
5. Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta.

Upota haarukka sinne tänne ja pyöräytä taikinaa.

6. Paista uunin alatasossa n. 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 38 grammaa

Sofie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 1415g2019kcal176.9g4.2g145.1g0g
Sokeri 1351g5484kcal0g1349.8g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 965g5140kcal3.2g3.4g579g0g
Leivinjauhe 64g113kcal3.3g24.3g0g0.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka64g257kcal0g63.7g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen965g319kcal31.8g47.3g0g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 39g143kcal7.1g4.2g8.4g11.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9728g26948kcal444.6g2993.8g1465g24g
Valittu annoskoko4864g13474kcal222.3g1496.9g732.5g12g
Annoskoko puolitettuna2432g6737kcal111.2g748.5g366.3g6g
Arvot/100g100g277kcal4.6g30.8g15.1g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160472