Majoneesi (karppi)

Kaikkien aineiden tulee olla yhtä lämpimiä.

Laita pyöreäpohjaisen kulhon pohjalle keltuaiset, sinappia, suola ja valkopippuri.

Vatkaa kuohkeaksi.

Lisää öljyä ohuena nauhana.

Viinietikkaa aina välillä, sopivissa erissä.

Majoneesi on herkkä juoksettumaan, jos valmistaminen on liian nopeaa tai kestää liian kauan.

Jos majoneesi juoksettuu, voit yrittää saada sen tasaiseksi tilkalla kylmää vettä.

Tai alkaa alusta niin, että lisäät munankeltuaisia, vatkaat ja lisäät vähitellen juoksettunutta majoneesia sekaan.

lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 19 grammaa

Tekno
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 432g1232kcal67g0.9g108.1g0g
Sinappi 108g142kcal4.7g15.2g6.5g1.8g
Rypsiöljy 3891g34411kcal0g0g3891.2g0g
Viinietikka 324g67kcal0g1.6g0g0g
Suola, annos 3g65g0kcal0g0g0g0g
Valkopippuri 43g123kcal4.5g18.3g0.9g11.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9728g71948kcal152.4g72g8013.4g26.2g
Valittu annoskoko4864g35974kcal76.2g36g4006.7g13.1g
Annoskoko puolitettuna2432g17987kcal38.1g18g2003.4g6.6g
Arvot/100g100g740kcal1.6g0.7g82.4g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=197868