Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)3204g11212kcal384.4g2210.4g60.9g160.2g
Vesi, vesijohtovesi 1335g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g32g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl267g2403kcal0g0g267g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9728g27230kcal768.8g4420.8g655.8g320.4g
Valittu annoskoko4864g13615kcal384.4g2210.4g327.9g160.2g
Annoskoko puolitettuna2432g6808kcal192.2g1105.2g164g80.1g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266462