Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 239g194kcal3.8g40.3g0.1g7.2g
Tomaattimurska (Euro shopper)70g21kcal0.7g2.8g0.3g0.1g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g35g42kcal1.2g1.3g3.5g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g28g7.3kcal0.3g1.4g0.1g0.5g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 113g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana974g529kcal12g91.6g8g15.6g
Valittu annoskoko487g264kcal6g45.8g4g7.8g
Annoskoko puolitettuna244g132kcal3g22.9g2g3.9g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=147600