Matikkakeitto

Kuullota juurekset ja sipuli kattilassa.

Mausta suolalla, pippurilla, chilillä, muskotilla, inkiväärillä, currylla ja laakerinlehdillä.

Lisää vesi.

Keitä keittoa 10-15 minuuttia.

Lisää kala ja kerma sekä loraus sitruunamehua.

Jatka keittämistä kunnes kala on kypsää ja juurekset sopivan pehmeitä.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g95g57kcal1.4g12.3g0.1g0.9g
Lanttu 55g16kcal0.5g2.5g0.2g1g
Sipuli (kuorittu)20g5.5kcal0.3g1g0g0.3g
Oivariini, juokseva, rasvaseos6.7g48kcal0g0g5.4g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi179g0kcal0g0g0g0g
Made 75g51kcal11.8g0g0.4g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)36g57kcal1g1g5.4g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton11g18kcal0.9g0.5g1.5g0g
Sitruunamehu, laimentamaton8g1.7kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana975g509kcal31.8g34.8g26g4.4g
Valittu annoskoko487g255kcal15.9g17.4g13g2.2g
Annoskoko puolitettuna244g127kcal8g8.7g6.5g1.1g
Arvot/100g100g52kcal3.3g3.6g2.7g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108293