Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 40g358kcal0g0g40.4g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 33g107kcal3g4.6g8.6g0.3g
Vesi2995g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g1348g4718kcal80.9g1064.9g13.5g40.4g
Sipuli (kuorittu)150g40kcal1.9g7.2g0.3g2.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g12g13kcal0.9g2g0.1g0.2g
Valkoviini kuiva 300g205kcal0.9g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9756g10881kcal175.2g2161g125.8g86.8g
Valittu annoskoko4878g5441kcal87.6g1080.5g62.9g43.4g
Annoskoko puolitettuna2439g2720kcal43.8g540.3g31.5g21.7g
Arvot/100g100g112kcal1.8g22.2g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180654