Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green188g634kcal54.4g106.9g1.9g57.2g
Vesi0.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.8g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Valkosipuliperuna 5.6g6.7kcal0.1g0.7g0.3g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl11g101kcal0g0g11.3g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)225g68kcal2.3g9g0.9g0.5g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)8.4g5.9kcal0.1g0.8g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana976g1656kcal115g239.4g29.6g117g
Valittu annoskoko488g828kcal57.5g119.7g14.8g58.5g
Annoskoko puolitettuna244g414kcal28.8g59.9g7.4g29.3g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57466