Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g100g60kcal1.5g13g0.1g0.9g
Bataatti, kuorittu 72g58kcal1.1g12.1g0g2.2g
Porkkanaraaste 200g115g31kcal0.7g6.1g0.2g2.9g
Lanttu 107g31kcal1.1g4.9g0.3g1.9g
Palsternakka 94g60kcal0.5g11g0.4g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana976g480kcal9.8g94.2g2g24.2g
Valittu annoskoko488g240kcal4.9g47.1g1g12.1g
Annoskoko puolitettuna244g120kcal2.5g23.6g0.5g6.1g
Arvot/100g100g49kcal1g9.6g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513