Kukkakaalicurry-keitto

Leikkaa kukkakaalu nupuiksi ja laita nuput uunivuokaan.

Lorottele kukkakaalien päälle hieman oliiviöljyä ja pörittele nuppuja niin, että kaikki ovat kevyesti öljyn peitossa.

Lohko sipuli ja puoluta valkosipulin kynnet ja laita ne folionyyttiin.

Paahda kukkakaaleja ja sipulinyyttiä 175 asteisessa uunissa n. 45min.

Pilko perunat ja laita ne kattilaan sipulien ja kukkakaalien kanssa kaada päälle kasvisliemi.

Keittele miedolla lämmöllä n. puoli tuntia.

Kun vihannekset ovat pehemeitä soseuta keitto.

Lisää creme fraiche ja survaise sekin joukkoon sauvasekoittimella.

Mausta curryllä ja chilillä oman maun mukaan.

Anna kiton seistä vartin verran ennen syömistä.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tuul1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Creme Fraiche, Ingman, 5%64g51kcal2g3.8g3.2g0g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g35g98kcal5.3g1.2g8.1g0g
Valkosipuli 35g38kcal2.8g5.7g0.2g0.7g
Sipuli (kuorittu)352g95kcal4.6g16.9g0.7g6g
Kukkakaali1342g263kcal24.2g29.5g2.7g30.9g
Vesi2397g0kcal0g0g0g0g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )16g144kcal0g0g16g0g
Peruna, keskikokoinen 60g639g384kcal9.6g83.1g0.6g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9760g2146kcal97g280.4g63g86.8g
Valittu annoskoko4880g1073kcal48.5g140.2g31.5g43.4g
Annoskoko puolitettuna2440g537kcal24.3g70.1g15.8g21.7g
Arvot/100g100g22kcal1g2.9g0.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100525