Sämpylät

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sekoita puuhaarukalla.

Lisää sokeri, suola, vehnäjauhot ja n. puolet sämpyläjauhot.

2. Lisää öljy, alusta taikina käsin.

Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa astiasta ja siitä muotoutuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseks
4. vaivaa taikinasta jauhotetulla alustalla tanko, jaa se 10-12 osaan ja leivo sämpylöiksi.

Nosta sämpylät pellille leivinpaperille ja anna kohota lämpimässä peitettynä.

5. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasossa noin 12min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ammumariu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1498g689kcal47.9g71.9g22.5g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g180g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 24g97kcal0g23.9g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1199g4112kcal122.1g839g14.4g41.9g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)1798g6292kcal215.7g1240.5g34.2g89.9g
Rypsiöljy (Pirkka), annos 100g180g1618kcal0g0g179.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9792g25618kcal771.4g4350.6g501.8g263.6g
Valittu annoskoko4896g12809kcal385.7g2175.3g250.9g131.8g
Annoskoko puolitettuna2448g6405kcal192.9g1087.7g125.5g65.9g
Arvot/100g100g262kcal7.9g44.4g5.1g2.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=235481