Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2252g3738kcal427.9g0g225.2g0g
Sipuli (kuorittu)901g243kcal11.7g43.2g1.8g15.3g
Minttu, tuore (-), annos 1g4.5g2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Punaviini 901g635kcal2.8g1.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 270g386kcal33.8g0.8g27.7g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 248g2191kcal0g0g247.7g0g
Korppujauho 315g1155kcal33.1g236.2g3.2g16.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9792g16699kcal1018.8g564.8g1011.2g64.6g
Valittu annoskoko4896g8350kcal509.4g282.4g505.6g32.3g
Annoskoko puolitettuna2448g4175kcal254.7g141.2g252.8g16.2g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=342489