Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer962g4956kcal37.5g538.9g288.7g51g
Voi 962g6981kcal11.5g3.8g782.4g0g
Sokeri 818g3320kcal0g817.2g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu1059g1334kcal116.4g3.2g95.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1095g3756kcal111.5g766.3g13.1g38.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9792g40695kcal553.8g4258.8g2359g178.6g
Valittu annoskoko4896g20347kcal276.9g2129.4g1179.5g89.3g
Annoskoko puolitettuna2448g10174kcal138.5g1064.7g589.8g44.7g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834